Om oss!

Åsane Ballettskole ble etablert i 1991 av Monique Hélène Verneuil. Helt fra starten har skolen hatt grunnopplæring i klassisk ballett og flere av våre elever er i dag profesjonelle dansere. Hvert semester har vi hatt gleden av å undervise over 100 elever ved vår ballettskole. Monique har med seg svært dyktige instruktører. Vi introduserer også dansekurs for voksne i år. Velkommen til Åsane Ballettskole!

Monique Helene Verneuil har bakgrunn som solo danser ved Théâtre des Arts (Rouen) og Académie des Ballets Classiques Christian Foye.

Moderne dans med Compagnie de Recherche Chorégraphique Contemporaine.

Pedagogisk utdannelse fra IPAC (Institut Pédagogique des Arts Chorégraphiques) Paris

Lang erfaring som pedagog inn- og utland (Roma)

Koreografi : Den Glade Enke, Aida, Turandot, Opérette Cavalcade

Samarbeid med Sogn og Fjordane Teater, Den Nationale Scene

 

Våren2014 ble Åsane Ballettskole medlem av Association of Russian Ballet and Theatre Arts (ARBTA)

ARBTA er en organisasjon som har til formål å spre interesse for Russisk klassisk ballett-, dans- og teaterkunstformer. Fordel med det er at vi kan gi tilbud om tradisjonsrik undervisning til elevenes beste, og organisere diverse seminar, balletteksamener (grades) slik at elevene har glede av å mestre trinnvis utvikling, teknikk og nivåer.

Klassisk ballett er dansesjangeren du finner i balletter som Svanesjøen, Nøtteknekkeren, Giselle, Romeo og Julie. Klassisk ballett danner grunnlaget for all annen dansetrening innen scenedansen. Vi har klassisk ballett fra nivå 1 (begynner) til nivå 4 (videregående). På de høyeste nivåer har vi tåspissklasser. Vi har også innstudering av repertoar. Høsten 2016 har vi totalt 17 ulike kurs og ca 100 elever.

 

Hvert 2. år avholder vi en stor forestilling i Grieghallen. Elever fra alle våre kurs deltar. Elevene har store forventninger til denne forestillingen og de ser virkelig frem til den dagen da de skal stå på scenen i selveste Grieghallen og danse.
 

Åsane Ballettskole samarbeider tett med Arna og Åsane Kulturkontor. Siden starten har vi holdt til i lokaler i Kulturhuset 1991 og vi har jobbet godt sammen om å etablere klassisk ballett som en sjanger til barn og unge i Åsane.

HER ser du bilder fra tidligere forestillinger i Grieghallen.